Wenmoment voor baby’s

Voor het eerst naar de opvang? Een spannend moment voor de  kinderen en ouders. Vaak een eerste keer loslaten en je kind toevertrouwen aan nieuwe mensen.

Ook voor je kind zijn het heel wat nieuwe ervaringen.

Wat kan je als ouder samen met de kinderopvang doen om de overgang vlot te doen verlopen?

Heel wat, zo blijkt!

Tip 1 : zorg dat je kindje leert drinken uit een flesje en start hiermee op tijd!
Of het nu kunstvoeding of moedermelk betreft, het is belangrijk dat je baby goed uit een flesje kan drinken. Laat papa of oma of … ook eens een flesje geven. Dan went je kleintje er meteen aan dat iemand anders een flesje geeft.

Tip 2: Zorg dat je kindje leert slapen in een bed. Leer je kindje zelfstandig in slaap vallen. Dus als je je kindje veel draagt of wiegt of gaat wandelen, probeer dan ruim voordat je kindje naar de opvang gaat, al wat te oefenen met zelfstandig in een box/ speelkleed en slapen in een bedje te oefenen. Dan word je kindje dit gewoon en  wanneer het start op de kinderopvang heeft het minder stress.

En dan komt de eerste dag in het kinderdagverblijf.

Onze wenweek is voor je kind, jezelf én de kindbegeleiders  een top-idee!
We leren elkaar kennen en vertrouwen …

Maandag:  Ouders en baby zijn welkom om 9.30 u. Zij worden ontvangen door de verantwoordelijke. Het kinddossier is volledig in orde en alle papieren zijn ingevuld, ondertekend of aangevraagd.
De ouders maken samen met hun baby kennis met de groep en de kindbegeleidsters. (+/-  tot 11 uur )

Dinsdag:  Mama/papa en baby zijn welkom tussen 9.30u en 11 uur.
Baby’s en peuters verkennen nieuwe situaties graag vanop de veilige schoot van mama of papa.Nieuwe mensen, stemmen, geuren en gewoontes: het bezorgt je kind wel wat stress.
Door samen te wennen, kan je kind de vele nieuwe indrukken geleidelijk verwerken. Ook de ouders krijgen meer vertrouwen in de werking van het kinderdagverblijf.

Woensdag : Mama/papa zijn welkom om 9.30u. Vandaag kan jouw baby eens een uurtje alleen blijven. Hiervoor wordt wel een 1/2 dag aangerekend.

Donderdag: Nu wordt het al iets spannender !! Mama/ papa zijn welkom om 9.30 u. Jullie blijven nog eventjes bij jullie baby. Jouw kindje mag
tot 12 uur blijven en er wordt voor de eerste keer een voeding in het kinderdagverblijf gegeven. Er wordt een halve dag aangerekend. 

Vrijdag : Voor de eerste keer een halve dag zonder mama/papa !!! Er wordt een halve dag aangerekend.

Nu zijn we klaar voor de definitieve instap !! Het vertrouwen is er en we hebben elkaar goed leren kennen !!

Lees meer…..